Video

terima kasih coz sudi jadi kwn sayerr..=)

Handphone disangka mercun!

Hahahhahahahaha!..
pertama sekali, aku amatlah berterima kasih kepada "kak Tam" (anak MAkUsu aku)
kerana telah berjaya membuatkan diri sendri malu tahap cipanzi dah macam nk sorok muke bawah meja dah lalalalalaa hahahahhahahahahahaha...
mujurlah ngah main bunga api kat luar umah Mak Andak aku, soo xder lah meja nk sorok muke tuh hahahahhahahhaa..
(ish, astaghrafilullahalazimmmm xbaekla gela kan org fara~~...hehe sebab slalunyer, budak2 tuhyg keje nyer menggelakkan aku..haa~ nih ari korang plak hehe amek ko! lalala)
camnih, citew nyer~
aku n sume sepupu sepapat aku yg dok area KL sume turun berbuka kat umah Mak Andak aku nih... kompom lah ramai sanak saudara sekelian yg ada~ umah nyer
kat BandarTasekSelatan @ BTS.. kat flat polis tuh.. tau x?ha~
yg tahu tuh bagus2.. Geography dpt 'A' yek? hee
Al-kisah...
lepas berbuka, solat maghrib sume budak2 nih pon bersemanggat la nk main bunga api.. mujurlah umah Mak Andak aku tuh secoet bawah sekali..
ha~ tengok la video kat bwh tuh,
dah mengalahkan ari rayoooo dah.. hehe
(soryla, gelap...xnmpak, pakaila kanta pembesau yek lalala)

video
(sume nih anak2 menakan aku la nih...ish ish..sakan main bunga api.. ala, macam kitew time kecik2 gak la.. klu bab bunga api, memang kasut pon leh lupa nk pakai hahahaa kan?kan?)
ya~
tibe lah ke video yg kitew tgu2 kan..
sedang diorang asyik main bunga api, aku yg asyik amek video nih pon,agak terkujat gak la sebab, tetibe jew si minah nih (kak Tam) menjerit2.. (time tuh, aku datang dekat sket la ngan diorang..katew gelapkan..lagih dekat, lagih clear)
tiba-tiba
"wei, tepi2 mercun! along nk baling mercun!"
yg lagih syok nyer, aku pon mencicit lari.. hahaha (gelakkan dr sendri..hehe)
"ha?..maner mercun? maner mercun?" cemas giler la plak kot ayat aku tuh
"tuh!..." die tunjuk Handphone kat tangan aku nih..
"ceyh~"
apa lagih tgu, sume pakat dok gelak la...
ader ke patot, hp aku yg cumel nih dikatanya mercun & lilin..
cit!..sabar jewla aku
hahahahahhaa...
(video gelap sikit, sila la gune kan imaginasi anda sikit2 yek hehe)

video
(klu korang pasan, lepas aku ckp "astaghrafilullahalazim" ader plak yg mengucapkan "Selamat Hari Lebaran"..aku pon xpasan sapew yg cakap..tp memang kene la ngan time & masenyer hehe lawak kk tul anak2 menakan aku nih..fuh~ penat melayan korang laaa)
sebenarnyer, time kejadian tuh, diorang ngah sibok membakar batang2 bunga api.. biaser la, memang dah lumrah budak2 aku pon dulu camtuh gak) dah abis je main bunga api, xsah klu x main bakar2 batang lidi tuh..hahaha korang pon kan? hahaha
indu giler kenangan time kecik2 main bunga api kat umah Mak Tok dulu.. waaa
cya!
post signature

5 komen best!:

ielamorry said...

bestnya main bunga apiiii. lama tak main.

umah kite tggal mak, abah and kite je ber-3. hooo. sunyi gile~

kene tggu anak2 sedara balik la nampaknya. tu pon, nak dekat2 nak raya or malam raya nanti. huhu.

rindu jugak zmn budak2 dulu, dulu kawan ngan abag2 kite je. adek pompuan kecik lagi. main meriam katak, yg pusing2 kaler2 tu, yg baling2 meletup tu, bunga api stripe2 kuning-merah tu, mercun roket yg letak dlm botol tu.

adoi. seronok nye~~~~

Kaseh Mucuk said...

muahahahahaha kahkahkah... len kali pakai hanpon yg besor..bak kata org, baling anjing pon mati! hahaha

appleCuBbyz said...

iela cute:hahahahah.... tuh la psai.. ala2 ciannyer die.. xnk ajak fara datang join ke? hehe... waaaa~ best gilerrr! banyakneyr mercun die main... meriam buloh xmain??? siap lawan2 ngan jiran lagih time kat kg dulu hee.. indu~~~

kaceh mucuk: hehehe.. waw! tuhla.. dulu ader... tp dah antar g muzium~ beriya2 org muzium tuh nk~ fara pon bg jelaaaa hee kecian~ lalala

MissXyanne said...

ala chumilnye maen mercun ngan anak2 sedare....
ta sbrnye nk blk..
hihi

appleCuBbyz said...

hehe...bunyi cam kitew 1kg plak kn??? heee..balik kg t bls la dendam bermain bunga api yek hee

Post a Comment

wah~ nk komen ker nih???hehehe sila2... xkena bayar pon heeeee

Related Posts with Thumbnails

post aku paling PEMES!