Video

terima kasih coz sudi jadi kwn sayerr..=)

patotkah?

patotkah??
Aku keje sampai pukul 11 mlm TAPI xder OT?
patotkah??
Aku keje sampai kul11 mlm DGN gaji yg langsung xtambah wlupun rm10?
patotkah??
aku "basoh" mereka

atau

patotkah??
aku bagi diorang penampo jer??

rasenyer.....
-
-
patot2!!!
(dan itulah masalah aku skunk)

---------------


Ada org cakap:-
"relexla. keje Graphic designer kat syrkt Advertising memang la kene balik lewat..."

Aku ckp:-
"xkene kat batang idung sendri memang lah senang cakap..balik la kul3 pgi ke kul6pagi ke xbalik langsung ke. aku langsung xheran laaa. tapi, OT nyer??? bak kate Nabil,"lu pikir la sendri~"

Kalau tenaga korang digunakan dengan terok dan tiada bayaran tambahan utk itu, apa yang korang akan buat? aku nk citew lelebih xleh, tapi satu jela aku nk tanye, "KALAU KORANG DISURUH DATANG KERJA TIME KORANG TENGAH BERCUTI RAYE DI KAMPUNG. KORANG RASE TUH WARAS KAH????"


n aku nk mintak tolong korang skit laaa... =)

sikit jer hee
klu korang jadi aku, apa yg korang akan buat??? erm
klu malas nk pikir, korang pilih jer la pilihan jawapan kat bawahni..
hehehe..
TAPI
50% dr otak ku yg waras nih kate
"ANGKAT KAKI jer la fara~"


Pilihan penyelesaian masalah aku :-
a) Relex and tgu gaji aku naik ke x bulan depan
b) Bagi penyepak kat muke sekor2
c) Bersabar (atau dgn kata lain...mksudnyer aku akan terus di buli..)
d) Angkat kaki (berambuslah apa lagih...)

-------------
"rezeki ada di mana2 jer fara, kalau ada rezeki ko kat opis tuh lagih, adala. Kalau x?..mungkin Allah telah merancang sesuatu yg lebih baik utk ko" kata otak ku.
------------
insyaallah~amin~


post signature





9 komen best!:

MinTy said...

Relax, tgk gaji nanti die bg extra x. Pastu kalo xde extra hint2 laa. Boss xde extra ke. Banyak tuh overtime. Siap nak kene dtg time cuti. Dalam nada masih bergurau. Kalo de mcm xde la dek. Ok baru start pasang muke ketat. Mmg kuang aja. Hee. Neway.

Bear Roar tuh ade putih jek. Si sudin nye design gune wacom. Hee xpe, nnti bile kt dtg ur area ke. Area2 bangsar ke kt roger. Kt hntrkan. Fara nk book size ape?

appleCuBbyz said...

tu la pasai.. sedih amat tau~ waaaa
ok2.. nasihat kamo akan ku cuba gunakan.. wah! gituh~ hee

o0o0o baju tuh, mau! hee mau size apa ya?.. erm M besar sgt x? klu leh nk yg fetttt skit.. sebab nk pakai baju kat luar.. biaser la duduk kat antartika la katakan hehee ok ummi.. tQ amat ya! hee >.<

ielamorry said...

alahai~ sabar ye farah~~

buat je apa yg umi suggest tu~~

huhu. cuak lak kite nak keja neh~ huhuk. kite lagi la kena buli je kang, dah la diam je. huhuk. takut~ neves~ dahla company cina nanti~

huhu.

aien~s corner said...

bnheti je la..huhu

appleCuBbyz said...

hahahaha...
tq aien... rase2 neyr begituh la~ haha

iela ku cyg, erm dah cukup baek dah fara nih iela weiiii...
rasenyer xpayah la iela try kat tempat fara nih hehehe dan ini lah sebab2 kenapa fara xbg zul try kat tempat keje fara nih hee.. skunk ngah try searching cr keje baru.. insyaallah, ada rezeki, ader la.. amin~

miSs.BoBo said...

cyg~
aku pon slalu jerk kene cam neyh..
comp aku skrg neyh keje smpai balek lmbt mane der dowank byr ot..
same la kiter kan..
x per..
aku saba jerk smpai blan 1 neyh..
aku pon dier x nak konpem kan agy..
der kew patot..
ko saba jerk la eyh..
bab kater aku dulu..
angkat kaki la jwb nyer..
tggu smpai blan dpn eyh cyg~
pd mase same perli2 la seket..
br rasakan~

^0^

appleCuBbyz said...

tuh la tuh.. aku ngah sabo la nih...
ikot kan ati aku nih nk jer aku bagi diorang mkn kasut saiz 7 aku nih!..bengang beb tp biler mengenangkan nk kene kumpul duit bg kat adik aku tuh tiap2 bulan, aku sabo~~~ aaaaaaaaaaaa

xper2..ko pon relex ok..kitew tgu n lihat.. n skunk aku ngah servey job2 baru.. dah register kat JPA lagi u~ nk try maner la tau dapat keje kerajaan kan hahahahaha

D.A.I.S.Y.B.E.E said...

same la ngn sy ni..
keje smpi tdo ofis pon ttp xde byrn OT ape lg kenaikn gaji..penat je otak + tenaga dikerah bagai minyk yg penuh, wat comp proud tp hasilnye..adeyyy..hampeh..
masuk ni da stgh thn da kje sini.tp gaji x naik2, kdg2 incentive ade la..tu pon sekali je..huhuuuu...sedey..cmni ke ar advertising comp byr..?huhuuu..kesian kite ni..

tp niat dlm ati ni mmg akn resign thn dpn..x thn la lame2..ape pon x dpt..wat design 24/7, life pon kurg.. tp kdg2 ade yg best gak..ape yg best kite amikla jd kngan tp yg x best tu mmg menyakitkn ati..huhuh...

tp nk x nk..kte kne sabra je la..mmg lumrah kehidupan sesorg designer advertising comp mcm ni..so kne truskn je..klw btol2 cnt handle it than better quit..sbb rugi pon xdpt pape..keje pon x ikhlas x best gak kn..
hehehe

pnjg da ni komen sy..wahahhaah..gile meluahkn perasaan btol..anyway along..
GAMBATTE KUDASAI!!!!..
kite try selagi mampu tw...
take care dear (^_^)

miss uuuuuuuuu!!
muahh.mmuahhh..

appleCuBbyz said...

wah2! nih betoi punyer luahan perasaan~~~ heee
memang itulah pon yg along nk tulis.. klu leh sampai xmuat dah nk scrool first page blog along nih hehehehehehe..

anyway, nk wat camnerkan.. kene trime kenyataan la~~~ waaaaa..tahan aje la..wah~ but skunk nih alhamdulillah, along dah dapat OT dah syaf~ heee

sukew~ sukew~ (sambil joget2 hehehe)

nih esok eila interview keje kat tempat along keje nih, hee alah, utk ambil xperience jer kn.. cian kat die..merata dah die g interview..macam2 alasan diorang bg.. xder transport lah,itulah inilah..
ssh jgk yek nk cr keje.. waaaa...

syaf pon t8care k! mishhhhh u tooooo!!!!
muah!!!!

Post a Comment

wah~ nk komen ker nih???hehehe sila2... xkena bayar pon heeeee

Related Posts with Thumbnails

post aku paling PEMES!