Video

terima kasih coz sudi jadi kwn sayerr..=)

TAG Telefon Karat Akak LovelyLady (Jgn Putuskan K!)

aduhaiii almaklumlah... seperti biaserrr.. aku kene TAG~ adeyh~~
tp kali nih tanggungjawab TAG aku nih begituh BESAR la plak~ 

haaaa...buat yg bape nk paham tuh, meyh lepak baca citew nih
ala tepon karat~ jom tengok hasil sambungan aku! hehe
belasah saja lah labu~~~~ 

****

Ceritanya bermula begini....

Dalam sebuah kampung, yang namanye 
Marangprapukepundenparangskeper
ade seorg budak pengembala kamben yg bdnnye ala2 bb michelline..
namanye Lebor..

"Hi nama saya Lebor!'

Dak 
Lebor ni bela mcm2 menatang, tp dlm bnyk2 menatang ini le haiwan 
kesayangan Lebor, iaitu seekor lembu..namanye Lanznunz..
Pada suatu hari, Lebor telah mendapat undangan dari ketua kampung sbelah,
 iaitu Kentut Bdengung untuk membawa si Lanznunz menghadiri 
satu interview di sebuah Circus.. 
sesampai di Circus tersebut...(mulakan cite anda di sini...) 

Sambungannya.... Sesampai di Circus tersebut,
 Lebur terlupa dia ada temujanji 
ngan Nenek kebayan nak tolong baiki atap rumah dia. 
Biasalah, Nenek kebayan kan dah tua....

Siapa lagi nak tolong kalau bukan cucu dia Si Lebur ni. 
Si lebur ni memang suka menolong orang, tapi sebab dia chubby sangat, 
dia tak pandai panjat pokok nak ke atap umah Nenek dia. 
Di Kampung Marangprapukepundenparangskeper yang Hulu tu, 
mana ada tangga. Kena panjat pokok sebelah umah nenek la 
nak baiki bumbung.
Pokok tu tinggi giler. Alang-alang nak naik tu, dia naik sampai ke atas. 
Leh rasa angin petang sekejap atas pokok tu. Lanznunz, lembu ajaib dia tu marah. 
Dahlah tak bawa dia pergi interview kat circus; bila nenek suruh tolong 
baiki atap rumah, dia pergi bertenggek plak atas pokok tu.

Tiba-tiba, sedang 
Lebur bersantai atas pokok tu, dia terkejut apabila nampak....  

Seorang penyamun yang amat hebat... penyamun ni suka 
mencuri haiwan2 ternakan di kampung
Marangprapukepundenparangskeper. Dengar cerita penyamun ni dah 
mencuri sekotak Limau dan sekawan lembu milik ketua kampung....
Lebor pun mula takut jikalau penyamun ni menculik Lanznunz.. lanznunz memang tak perasan atas kehadiran penyamun tersebut... lebor yang kat atas pokok ni nampak la si penyamun sedang menghampiri lanznunz..
lalu Lebor pun.....
(bersambung...orang seterusnya sila sambung k..huhu) 
sambung daripada CIKGADIS *promot seh! wkakaka

lalu Lebor pun mengerutkan muka mencuba mengeluarkan kentutnya. umum mengetahui bahawa kentut Lebor sangat berbau busuk sehinggakan keharuman minyak wangi Gucci-ntah-berapa-harga tu pun ditenggelami oleh bau kentut Lebor.

Prooottttt! *bunyi kentut Lebor yang mendayu dayu~

Pada masa ini, Lebor telah berjaya mengepung kentutnya menggunakan tangan kanannya. Mata Lebor difokuskan, sambil perutnya yang boroi cuba di selim kan. 

ahhhh!!! *teriak Lebor sambil berlari sekuat hati jantung ulu hati semualah! ke arah penyamun. Pada masa yang sama, penyamun tadi tidak sedar akan kehadiran Lebor kerana beliau dia begitu memberikan tumpuannya terhadap lanznunz. lagipun penyamun tu kan pekak badak. memang a dia x dengar bila si Lebor teriak "ahhhh"! hihi
"hari ni aku nak tukar profesion! selalu sangat menyamun. nakjuga rasa rogol rogol ni!"
muahahahah*ketawa jahat seorang penyamun!

lanznunz semakin panik bila penyamun berdiri dekat dengannya. 
"ohh....apa salahku?"
"ohhhh~ tolong~~" rintihnya dalam bahasa lembu.

Lebor seolah dapat memahami rintihan lanznunz kian memperbesarkan langkah kakinya. langkah Lebor yang cekap, gerak langkah yang bertenaga , membolehkan Lebor bergerak sepantas kilat , selaju cahaya ke arah penyamun. lalu berlaku la aksi yang sangat wow!!! 

"rasakan penangan kentutku!!!"  
kata Lebor sambil menekup mulut dan hidung penyamun.

lalu pengsanlah penyamun.

tiba tiba..... (uik twin! ko sambung start dari sini k?)

****
si lebor pun memeluk lanznunz kerane kelegaan yg amat si lanznunz tu selamat dari diterkam a.k.a dicabul oleh si penyamun..
dalam asyik mereka berpelukan sambil menanges keh
aruan.. 

tiba tiba(asek tiba tiba jer)

si penyamun tu bangun sambil melompat ke atas bahu lanznunz
lalu berkate 
"arhhhhhhhhhhhhhhhhh! kau ingat kentut kau tu hebat sangat lah ye?
setakat kentut kepam bau durian basi tu aku x heran lah!! "

make.. bile terlihatnyer akan ke-bangunan kembali si penyamun tu, 
make si lebor menjadi kecut perut semula.. si lanznunz tu apetah lagi.
perasaan lega tadi kembali menjadi gerun, takut, fear dan sebagainya.. 
si penyamun tu mule mengurut2 misai dan janggut panjangnyer.
lalu digosok-gosokkan janggut nyer itu ke tengkuk lanznunz.. 

geli dengan kejadian itu, si lebor mule terketar.. 
lututnye bagai hendak tercabut skru.. melihat keadaan itu, 
make si penyamun pun memukul kepale botak si lebor.. lalu lebor pule 
yang pengsan.. sementare itu.. nun jauh di balik tingkap, si nenek tue 
itu memerhatikan perilaku si penyamun dengan cucunye lebor itu,
oleh sebab sayangnye die akan cucunye itu, make si nenek tue itu pon 
start mengumpulkan chakra nye di pipi beliau..

setelah beberape saat. setelah yakin akannye dengan bilangan chakra yg ade..
si  nenek kebayan yg tua tu

berubah menjadi
nenek kebayan dari sand village. . 
(cube tengok tu, pipi lendut, tande chakra banyak)
make si nenek pun mule mempamerkan skill ninja yg dah berkarat itu.
dengan tidak semena - mena dy berkata 
"summoning no jutsu ila lanznunz!!!" 

tibe - tibe .. 
asap berkepul-kepul.. 
dan lanznunz telah bertukar menjadi....

****
*****(Pensel Kontot)*****

OPTIMUS PRIME 
dan dengan mudahnya si penyamun yang kononnya hebat itu di hapuskan oleh Lanznunz
si 
Lebur yang td ketakutan hingga terkencing2
menjadi sangat tak percaya....
mulut ternganga amat besar skali bile melihat Lanznunz bertukar menjadi Optimus Prime
sbb dia tak sangka plak...lembu tuh ade superpower.....

setelah berjaya membunuh lanun yang sengal itu...
nenek kebayan mula membaca mentara bagi mengubah si Lanznunz
ke bentuk asal...tetapi malangnya...mentera tuh xjadi sbb lupe....
puas si nenek kebayan mengingati segala mentera
namun tidak berjaya juga.....

dan dengan tidak sengaja............

****
*****Farah Applesakura*****

hah! aku lah tuh....

dan dengan tidak sengaja............
telinge nenek kebayan seperti berdesing2 hah! rupenyer die terdengarkan sesuatu
bunyi yg agak familiar!

"Telefon, telefon berbunyi…~~~~"
"Telefon, telefon berbunyi…~~~~"

rupenyerrr WonderPets daaaaaa~~~ 
"hah! klu WonderGirl syok la jugak~" kata Lebor.. 
dush! free kene ketok ngan nenek kebayan.

patotla telinger nenek kebayan berdesing2

apalagih... macam xpaham jeee...
nyanyilah apa lagih~~~

"ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya, di sana…

apa yang penting ?
kerja sama..
apa yang penting ?
kerja sama.. 

Wonder Pets Wonder Pets…
kami datang..
membantu (anak haiwan) yang kesusahan..
kami tak besar..
dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah.."

hah! nenek kebayan, Lebor dan Laznunz dah menari2 dah.
Selesai acara menari & menari tersebut,
Wonderpets menghulurkan sesuatu kepada
Labor...

berbungkus ala2 adiah apy besday~

"Eh untuk nenek xder ke???" kata nenek kebayan.
"Eh, share2 la nenek.. befday nenek kan dh lepas~..."
 lalu Wonderpets pon terbang dgn kapal angkasa die tuh.. 
(hah? kapal angkasa?? knp ko xkate kapal selam je?? ..haks)

Labor membuka reben bungkusan tersebut...
dan alangkah terkejutnye mereka
apabila melihat....................

**** sila sambung yerrr ****
impish_yatie!
http://impishonez.blogspot.com/

kokan kaki TAG2 org... hah! apelagih.. 
perah la otak ko tuh yerr.. muahahahha

----------------------------------------------------

copy paste cerita ni daripada mula dan sambungkan, kemudian tag orang lain  pula sambung. Pastikan orang tu 'mampu' sambung k. :) Nanti kecian plak tag Akak LovelyLady ni tergantung. 
-Orang yang ke-sepuluh kena akhirkan cerita tag ni. Jadi, pastikan sampai orang yang ke-10 okey.

List ni pun copy paste supaya leh keep track cerita ni. 
Jangan lupa letak URL org yg kita tag tu.

1. 
Akak LovelyLady

2. 
Ayie

3. 
Encik KertasWarnaMerah

4.
Cerita Cik Gadis

5.
Adham

6.
Pensel Kontot

7. 
AppleSakura

8.
Impish_yatie

9.

10.



applesakura

4 komen best!:

applesakura said...

hah!
azab dah settle~~ hik..
sorrry fara blasah sajaaaa hehehe

Pensel Kontot said...

agagaga....
ade wonderpet plak.....hahahaha

oke ape cite neh...

cepat2 smbung

applesakura said...

kiki
mari kite lihat pengakhirannya~~~~ muahahaha

ayie said...

apa yg penting?? kerjaaasaaamma!! :))

Post a Comment

wah~ nk komen ker nih???hehehe sila2... xkena bayar pon heeeee

Related Posts with Thumbnails

post aku paling PEMES!