Video

terima kasih coz sudi jadi kwn sayerr..=)

wahai kaum student sume!

hahahahhaha...nih sebelum aku memula kan cerita, baik lah aku mencarut dulu.... bodoh! bangal! bab*,panta*,sialannnnnn, puk*,bongok! siot!,tah*, fuc* laaaaaaa!... (xleh carut pelik2 yg aku slalu carut tuh...kang kene ben plak kang)

Dan sume carutan yg aku luah kan kat atas tuh, aku tujukan khas buat si botak "usahawan muda" yg konon nya berwawasan dan intellligennnn la sgttttt! aaaaaaaaaaaaa tention!....

kepada sume kerabat2 yg bergelar STUDENT!, nih aku nk citew skit... apa la yg wat aku bengang giler sesangat nih~..

Al-kisah nya,

semalam aku nih berjumpa lah ngan member aku (bukan la member sgt pon kan, just jr. aku time kat diploma college dulu). Nak aku mention nama die ker???? hahahaha ala xyah la... korang xkenai pon kan.. eh tapi leh gak!..bg die pemes skit kat blog aku nih... nama nyer Hasnor! (tahniah! silala naik ke atas pentas dan dapat kan ganjaran sepakan ponggong dr aku) bab*!

ok, disambung kisah nyer, aku nih pn berborak2 la ngan makhluk nih ngan 2 org member die..

BODOH! sengal!..

yg buat aku bengang sangat tuh, diorang nih jenis memperkecil2kan org2 student nih.. kata nyer "apa yg korang leh jdi ngan diploma, degree korang tuh?? bg aku spm lagih tggi"

TERIMA KASIH!

ditambah pula..."untuk dapat pangkat la tuh yek? bg aku pangkat itu tak penting"

yg lebih mbuat kan aku bengang tuh... "ko student kan? aku xpaham la ngan student2 skunk, bg aku, budak2 yg blajar n student nih sume KOLOT!"

BODOH!!!!...

iklan(dipercayai diorg nih sume ahli kumpulan group ala2 "business man" laaaa...(dengan kata lain diorang nih sebenarnyer salesman ok!) ala..yg kene cr org bawah diorang pastuh dapat la ganjaran rm100 klu dapat org bawah diorang.. Dengar kata perniagaan on9laaaaa!..lagih aku nk kata diorag nih bodoh nih, sebab aku yg sengal internet nih pon tau yg aku leh wat duit sendri! xpayah nk jadi bawah org nih ngan gune nuffnang or whteva! kan? pulak yg lagih menarik nk daftar kene bayar rm1500 kot!..xke bodoh tuh nama! nasib aku xtau diorng nyer blog kat tenet niih..klu x,aku dah popular kan dah kat cnih!..(penipu besau nyer keje)) iklan abis

Then setelah aku abis berdebat ngan diorang aku caw trus!.. die tengah2 membebel aku blah! best kan? hahahhahahahaha...

pesanan ringkas khas tuk ko: aku rasa ko dh terlalu "student" kot...hahahahahhahahaha bangang.. apa la bangang sgt! member sapew la tuh!...( not me yah!). Tulah banyak sgt g perjumpaan yg menyesatkan korang!.. pemikiran pon dah sempit.. Idup nih perlukan educatiion la bodoh!..klu x, xpayah la sesusah org ramai sesusah nk bljar sampai phD!. baik xpayah ambik pmr pon..pas ko dah "mimpi basah" tuh terus je kawin!.. keje la tukang sapu sampah tepi jalan tuh.. xpayah berpangkat.. gaji pon macam yg korang nk!.. lagih berguna dr 2 bulan g perjumpaan tp xdapat duit papew!.. dinasihatkan kepada ko! g la mam ngan ko nyer falsafah yg pangkat tuh xpenting! yek.. smoga berjaya!

sory la beb! aku xmau kang korang pon terjebak sama...klu ader org or member korang ajak join bisnes yg cam nih..xpayah la... membazir rm1500 jer..then 2 bulan xder gaji.. tuh br 2 bulan blum 5 bulan lagih...senang citew jgn percaya benda2 yg xnmpak punca nyer nih yek hee k

cya!

post signature

7 komen best!:

♥reEn♥ said...

poyo je mamat tu..
patutla keje cam gitu..
rupenyer belaja xtinggi..
if belaja tinggi mesti dye xkeje cam tu...
memang mungek punye jantan..
malang sunggoh sape jadik awekz n bini dye..!!

appleCuBbyz said...

ahhahahha... kecian kan??? tulah akak kecian betoi ngan makhluk tuh sebab telah dilahirkan bersama otak, tp xpandai nk pakai..pulak,cr cakap cam dah bergaji rm10 000 kot! ceyh! hehehehe sokong.. diorang tuh munyetttttttttt~ hee

MinTy said...

huih dasyat...
kt byk come across org camni...
mmg bongok...
wat sakit hati jek layan...
salu org x berpelajaran tinggi laa ckp cmtuh...
tah pape...
eee...
bia laa x kemane ke ape...
at least we learnt along the way...
msg2 ade care masing2...
itukan dituntut dlm agama kt..belajar pun smpi ke negeri cina aightt~
nak ckp ape sgt diploma n degree ek...ilmu tuh lekat...
duit tuh pun ape laa sgt...bile2 ley cari...bkn ley bwk mati pon....
waah sakan kt mengcomment disin...dh serupa 1 post of blog...
hee ttbe terase pns kejap lps bace post farah...
haha...
meh ajak debate aa org cmtuh...
pantang tul...
heee...

ielamorry said...

huh. sapa kolot?

die kot yg kolot.

ni satu lagi spesis 'bododo' cik apple sakura ;P

appleCuBbyz said...

minty: thank u thank u thank thnk u ummi....fara hiler punyer bengang time tuh.. dah sampai jantung nk kuar dah... eeeeee.. rase cam nk korek je bijik mata die tuh... aaaaaaaaaaaaaaa~ hehe ala, xper... ummi tulis pepanjang pon xper...xkesah.. lagih fara suke ader laaaaa..hehe thank u ummi sebab tolong bebelkan tuk fara..gerammmm~

ielamorry: oh cik ielamorry... mereka bukan hanya "bododo" diorg nih otak udang yg dah xreti nk update lagih dah eeeeeee... geram sesgt..rase nk sepak je ponggong die nih eeee

miSs.BoBo said...

bodo punyer olang..
nie mst kes mkn otak udang manyak sgt..
hahahaha..gelak kan makhluk 2..
kalo x kemane x kan la mama aku puas la cr duet utk kasi anak dier neyh smbng study ngggggoookk..
eh..
goram pulok den neyh..
cepuk kang..
saper dier?
jr kiter?
aku cr pas neyh..
ceh cm gangster plak..
aku taw mst dier jeles coz dier x dpt smbng degree..
pointer x lps..
dier sndri yg bangang tahap cipan vavi..
hahahaha..

^0^

appleCuBbyz said...

tauxper...makhluk jr kitew tuh dah sambung degree tp xlepas...
biaser la bodooooo~ klu pandai xder nyr xlepas pointer.. bodoooo~ bangang! lain kali kitew soh die sedar dr sikt yek..haahahha...
kitew cepuk die reramai ayu! hehehe yeeeyyy~

Post a Comment

wah~ nk komen ker nih???hehehe sila2... xkena bayar pon heeeee

Related Posts with Thumbnails

post aku paling PEMES!