Video

terima kasih coz sudi jadi kwn sayerr..=)

KISAH PALING SERAM - GENGBLOGGER.COM

Assalammualaikum semua..

dah makan?? dah mandi??? yg penting, dah sembahyang ke??? haaa...klu blom tuh, apalagih tunggu..xkan tuh pon nak aku ajar lagih... g cepat! aku tgu nih.. sat lagih kite sambong yek.. aku nk cite BEDTIME story kat korang hehe

agak korang, klu korang nmpak mkhluk cam gambar kat atas nih, 
korang koma 2 minit x????? haish! giler xkoma??? agak2 2minggu br bangun kot~
---------------------------------
okeyh! 
hehehhe dah settle ape yg blom disettle td??haaaa.. klu dah settle bagus2~.. boleh jadi menantu kesayangan mak aku! (erk?)

Anda disarankan untuk meMUTEkan @ menSILENTkan sound laptop korang.. 
secara manual laayek TERIMA KASIH~hehe...
yela, kang sambil baca citew seram aku nih, 
dengar pulak lagu COMEL kat page aku nih kang, 
potong STIM je kang hahahahhaa..

sambong2..hee
meyh cnih dok rapat2 skit.. bak kate atok aku, "mai2 rapatkan saf! klu xrapat, Setan dodok kat tengah2 tuh.." haaaa..dengar tuh, atok aku pesan tuh~ apelagih, rapat2laaa! >.<

"cukup2la tuh membebel, ble nk start citew nih apple oittttt"
"iiyooooo, sabooo den nak crito la nihhhhh...minum air jap.." haaa br ada mood

PENGUMUMAN: HANYA UTK ORG YG PENYABAR + ofcos berani je!
entry aku kali nih sgt..sgt dan sgt la panjang (drpd biase) hehe oleh yg demikian, 
harap korang sabooo lah membacanyerrr yer.. hik
-----------------------------------------------
Citew yg aku nk citew nih KISAH BENAR yg berlaku time aku sekolah2 dolu...
haaaaaa..time sek TEKNIK dolu. Asrama! hah! dah tau dah dalam kepala otak korang tuh ader ape.. Apple nih, klu x nk crite pasal kak ponti jalan kat beranda, musti nk crite pasal kak ponti duduk mencangkong kat jamban, xpon kak poco2 @ kakpocong melompat tepi katil, kan?

haiyaaaaaa... maner korang tau nih??? kantoi sudah.. hehe

Sebenarnyer, sekolah menengah teknik aku nih (Sek Men Tek Kuala Selangor) nih letak nyer nun la ditengah2 ladang kelapa sawit. name pon ladang kelapa sawit, pagi2 kabus memang xhengat la... sejuk pulak tuh..

Aku ingat lagih, pagi tuh ari Sabtu, kitorang sememangnyer wajib utk bangun solat kat surau. klu sape aspuri yg ditangkap xsolat kat surau, alamatnyer, akan dikenekan tatatertib la.. tatatertib camner??? hah! xpayah la korang tau, xseram pon.... hehe kitekan nk cite citew yg seram jer skunknih... kan..kite fokus pada yg seram jer yek..lalalaa

nk dijadikan citew, as always kitorang balik dorm dr Prep dlm kul10+. abis mentekedarah kat DM @ bg yg xtau tuh, DM tuh Dewan Makan,hehe kitorang pon lepak soksek2 tepi loker. 
"Long, jom g toilet", Leena menjerit.. apa lagih, terkedek2 la aku menbontotinyer.. Settle! 

mlm tuh sume org stayUP!, yelah esok ader exam... LK (Lukisan kejuruteraan)pulak tuh.. aku nih al maklumlah, emangnyer sedikit bengap..jadi, latihan kene banyak la skitkan~...hehe Lampu hostel WAJIB tutup kul11...apalagih,  berderet la kitorang bersidai kat beranda belakang..STUDYYY la katakan..cewah

erm rasenyer, mlm tuh, dalam8 org la kanak2 yg rajin.. yela, lagih plak mata xleh tutup.

jam time tuh kul12.30..tibe2 "kak! kak! cepat datang sini..Ifa meronta2 nih!!!" opocot! terkejut mak nyah!..maner xnyer, tetibe je minah dorm atas menjerit2 macam nampak antu.. menjerit ke blok sebelah plak tuh (blok sebelah tuh, blok senior. Junior + Senior asing2 blok beb.. xsebulu~~~) 

kitorang berpandangan sesamer sendri. Ifa meronta2? meroyan ke? ke sawan? haish, banyak la persoalan atas kepala kitorang nih... Ifa nih kawan sekelas ngan aku 4 Elektrik 1..Klu korang nak tau jugak, si Ifa nih CUN beb! leh dikatekan awek paling CUN la dalam sek teknik aku tuh. (aku kurang 10% cun la dr die..lalala). die nih mmg terkenal sgt!. 1 sebab die CUN! 2 sebab die slalu sgt kene rasuk! yelah, CUN sgt! "benda2 tuh" pon suke kat die.. Ada penah sekali nih, die citew, time die basuh kain lam bilik air..die nmpak benda nih bercangkong atas sinki toilet, sambil pandang die. lagih best tuh, TIME SIANG! siap melambai2 dr atas sinki tuh...wah2! 

eh2, sambung2....

lebih kurang 5 minit lepas tuh, ujan renyai...aish.. ujan nih pon, time nih plak die nk turunkan...Tetibe, "arrrrrgghhhhhhh!!!!!!" jeritan tuh, wat bulu roma aku berdiri tegak!..nk kate suara lelaki, suara tuh datang dr atas. aish..time tuh, kitorang memasing tinggal nk pecut je.. tapi sebab xder yg memulakan "pecutan" tuh,jadi sume jadi BATU tak bergerak. 

"Arrrgggghhhhhhhhhh!!!!!!" hah jeritan ke dua nih membuatkan kawan aku si ida pecot 100meter terus menyelinap masuk ke dorm.. diikuti rapat oleh Leena, fida dan yang lain2. Aku? hah! nih aku nk cite nih.. aku adalah peserta terakhir sekali! aku baru nk melangkah masuk, sekali ntah makhluk maner ntah dengan selambanyer menutup pintu! dup! betoi2 depan mata aku pintu tuh tertutup. wooo main kasar nih. aku pon menjerit "Woi!!! bukak la woiii.. aku kat luar lagih nih kot!!!" tetibe terdengar suara dr dalam dorm "uik, along kat luar la, sengal! g bukak pintu".

Apabila pintu terbukak je, guruh berdentum! Aku pon apa lagih, menggunakan skill lompat jauh yang lamer terpendam nih, melompat terus ke katil aku! mak aih! kalah Wat Sen Nyam Bek! (erk?)

Mlm tuh, hujan jangan cite lah.. sgtlah lebat! dengan guruh bagai! katil abis kitorang rapatkan..kitorang?hah! duduk berpelok tubuh beramai2la apelagih. CUAK! yg minah dorm atas tuh, menjerit xabis2 lagih.. 

Aku tertido! lamer maner aku tertido pon aku xpasti. tapi, time aku nk bukak mata tuh aku terdengar satu suara..... "aish! ader gak aku jahit kain si along nih kang!"..Rupenyerrr diorang ramai2 tujuh2 ekor tuh, elok jer buat bulatan keliling aku sambil baca YASIN!... haiyaaaa.. dah serupa macam org mati sudah aku ni.. sorang2 baring kat tengah2 bulatan tuh pulak!.

Aku pon apelagih, angkat ponggong, tdo kat katil tepi dinding. ngantok beb! aku dah xheran dah yg lain...korang nk menjerit ke hape ke, lantak la.. dah ngantok sgt lorrr..kawan aku kate aku tdo time tuh, siap pelok jam loceng...erk?yeke??hehe malu jer.. xsedar kot time tuh.. erm yg aku sedar, pastuh tetibe Leena ajak aku teman diorang sume g toilet. Aku dengan beraninyer (sebab mamai kot aku berani..hik) aku pon jadi Head utk rombongan kitorang g toilet. lg pon, Blok kitorang nih memang bersebelahan dengan blok aspura.. diorang slalu bersidai, soo xlah seram sgt klu nk g toilet tuh..apa2 berlaku, diorang nmpak~ (heh! yg xnmpak pon diorang leh nmpak, SKODENG la katekan~)

sampai je toilet, aku sandar kat dinding. jadi mak guard kat pintu toilet. sorang2 gilir2 kongsi 1 toilet. lg 3 toilet tuh, xnk lak korang masuk. SELESAI, diorang terus pecut 4x100meter masuk dorm! cilakak! aku teman korang, aleh2 aku yg kene tinggal jugak. Oleh kerana "hati tengah kering", aku berjalan dengan selambanyer balik dorm. SEKALI,.... "suuuupppppp!" ader kelibat putih tepi melintas betul2 belah kanan aku kat tiang koridor!... nk kate die bertenggek xjugak.. terbang kot... aku pon xbape nk observe sgt laaaaa... "alah, burung hantu je tuh" kata aku dalam hati. sambil tutup pintu dorm.

malam tuh, aku rase LAMERRRRR giler.. siap kitorang leh bergosip2 lagih kat tepi katil. 

Pagi esoknyer, lepas je exam! sume soksek2 bergosip!(exam aku? kelaut! hampeh! hehehe)..apalagih, kisah IFA KENE RASUK + SEMALAMAN BERPELOKAN atas katil menjadi topik perbualan.

Rupe2nyer, mlm td Ifa kene rasuk dengan "benda" tuh lagih... kata "benda" tuh, Ifa nih sidai baju depan umah die... tengok je Ifa, die jadi terbekenan plak.. nak kahwin plak ngan Ifa! adoiii..kate member yg seDORM dengan Ifa yang berada ditempat kejadian, punyerlah ssh nk keluarkan benda nih dr badan ifa.. macam2 dah ustaz rasuah, tp die xnk jugak keluar! aleh2 kene jugak guna cara KASAR!

tengah syok2 bercerita, tetibe kawan lelaki aku menyampok, 

"woi! semlm baek punyer korang beramai2 g toilet, sejuk sgt ke kak oi???" erm dah sah mamat nih salah sorang yg bersidai kat beranda Blok M tuh!

"woi ujan kot, mmg lah sejuk!" jawab aku selamba.

"Ujan??? uik Abu, semalam ujan ke???"slamber je si toncet tanyer kat Abu. muke aku ngan Leena time tuh jgn cite la.. berkerut kepelikan!

"tak" slamber Abu jawab. "Hah! dengar tuh! smlm maner ujan, la sengal.. kul1 tuh kitorang siap main badminton kot" uish!

Rupenyer....bler tanyer sume org, mmg lah xujan! blok R kitorang je yg ujan!.. paaaatotlah guruh die lain macam je semlm... lagih plak, budak2 skodeng tuh cite, lepas aku kuar toilet tuh, diorang nmpak kelibat putih! putih xputih la jugak..betoi2 jalan sebelah aku. Rambut panjang sampai lantai. diorang kate muke aku slamber jer.. siap mata bertentang mata ngan "benda" tuh lagih. "GILER BERANI ko farah!" 

berani ke bendanyerrr????? aku xnmpak la bodoh!!!! klu nmpak, kompom aku koma seminggu xbangun2!!!!

lepas dr kejadian tuh, banyak lagih benda belaku...dan aku dah xg toilet memalam lg dah... aku sanggup lagih tahan air kecil + air besar aku tuh sampai pagi esok!!! PHOBIA siottttt~~~

p/s penaja : kitew duduk kat dunia nih, "berteman" beb! even skunk pon, kat sebelah korang tuh pon ader "member" yg ngah tengok ko kusyuk baca entry aku nih hehehehe cube pandang ATAS! lalalala 


--------------------
cite nih xla seram pon kan...juz nk berkongsi je...
aku nk simpan cite nih kat blog, nk cite kat cucu cicit aku nanti hehe

applesakura

7 komen best!:

Mama Yuki said...

seram kot dgn cite ni...hehe

applesakura said...

seram ker??? heheee klu boleh xmau terserempak langsong~~ waaa

noor afzan said...

gambor yang ke 2 tu betul ke ?

applesakura said...

eh
eh
eh...tak~ hehehehe

DiyanaDaniel said...

Bila cakap pasal asrama je, ingat hantu/asrama??..berhantu x???..zzzzerrrrr..berderau darah..tapi seb baik la, setakat ni x de lg yg kena cekik cam dalam filem tu eh...kekkekkek

Fikri said...

Peh.. seram syiot. ngeri ja rsa.

(xbc pn, pjg sgt. hehe)

applesakura said...

hehe
diyana daniel huhu betol33~ hee masalahnyerrrr hantu memang mencekik ke????? ke org yg mereka2 crite yek??hehehe

fikri..hehehe xxper2 memang panjang ya ampon pon~~~ hik3

Post a Comment

wah~ nk komen ker nih???hehehe sila2... xkena bayar pon heeeee

Related Posts with Thumbnails

post aku paling PEMES!